fbpx

Biosynex Cöliákia teszt

A teszt jellemzői:

  • Eredmény 1 csepp vérből 10 percen belül
  • Cöliákia szűrésére alkalmas
  • Anti-DGP IgG antitesteket észlel
  • 96,7%-os megbízhatóság

Használd a NORI15-GT kuponkódot a 15% kedvezményért!

Beváltható  EZEN AZ OLDALON!

BioGaia Kupon
BioGaia Kupon

Mit mutat ki a teszt?

Az otthoni teszt a cöliákia (régebbi nevén lisztérzékenység) vagy más néven a glutén szenzitív enteropátia jelenlétét mutatja ki, melyet a hétköznapi nyelvben egyszerűen gluténérzékenységnek is hívnak. Ez egy ún. autoimmun betegség, mely a vékonybél gyulladásával és a vékonybél bolyhok károsodásával járhat.

Mikor merül fel a cöliákia gyanúja?

  • Gyerekkorban: a nem megfelelő súlyfejlődés, fogyás, sápadtság, vérszegénység, hasfájás, hányás, étvágytalanság, puffadás, pókhas, ödéma, hasmenés, tápanyag-, vitamin-, és ásványi anyaghiány (a felszívódási zavar miatt), vékony végtagok, gyenge izomzat, vékonyszálú haj, afták a szájban, nem megfelelő fogfejlődés, fogzománc hibák, a kutacs késői csontosodása hívhatják fel rá a figyelmet.
  • Felnőttkorban: a krónikus hasmenés/székrekedés, másodlagos laktózintolerancia, vashiány, bőrtünetek, csontritkulás, terméketlenség (infertilitás), (habituális) vetélés szokták leggyakrabban a cöliákia gyanúját jelezni.

Ha a Biosynex cöliákia teszt pozitív, érdemes mielőbb gasztroenterológus szakorvoshoz fordulni, aki a cöliákia diagnózisát megerősíti és felállítja. Ezt követően dietetikus szakember felkeresése javasolt, aki a személyre szabott gluténmentes étrend összeállításában tud segíteni.

Amennyiben a Biosynex teszt negatív, de tünetek vannak, akkor belgyógyász/gasztroenterológus/allergológus szakorvos felkeresése javasolt további vizsgálatok céljából és a pontos diagnózis felállítása miatt (búzaallergia kizárása, NCGS stb.)

BioGaia Kupon