fbpx

Szakterületeim

Életmódváltás:

Csattanj ki az egészségtől! Legyél tele energiával és érezd jól magadat a bőrödben. Váltsunk egy egészségesebb életmódra és előzzük meg a betegségeket hosszútávon.

 

Súlyproblémák:

Sokféle módszert próbáltál, de egyik sem igazán működött? Előfordult, hogy sikerült fogyni, de utána még több kiló kúszott vissza? A plusz súly sajnos nem csak esztétikai probléma, hanem komoly egészségügyi kockázatot is jelent. Gyere el és segítek, hogy egyszer és mindenkorra leszámolj a felesleggel!

Anyagcsere és hormonális zavarok

Inzulinrezisztencia:

A szénhidrát-anyagcsere zavara, mellyel, ha nem foglalkozunk, akkor 2-es típusú cukorbetegség is kialakulhat belőle. Nőket és férfiakat egyaránt érinti, gyakran társul hozzá PCOS vagy pajzsmirigy problémák. Ha idejében felfedezzük, akkor elegendő lehet az életmód terápia.

 

2-es Típusú cukorbetegség:

Az egyik leggyakrabban előforduló anyagcsere betegség, mely Magyarországon több, mint 1 millió embert érint. A helytelen életmód és a túlsúly, illetve az elhízás kedvez a kialakulásának. Ha idejében felfedezésre kerül, akkor azonban jó esélyekkel elkerülhető az inzulin terápia, a betegség teljesen kordában tartható és így a szövődmények kialakulását is meg tudjuk előzni. Ha már fény derült cukorbetegségedre vagy szeretnéd megelőzni, keress bizalommal! 

PCOS:

Policisztás ovárium szindróma, mely minden 5. nő életét keseríti meg. Rendkívül változatos tünet-együttes, mely gyakran rendszertelen mensessel jár és nehezíti a teherbeesést is. Alapvetően nem a petefészek betegsége, hanem a felborult hormonháztartás következtében alakul ki. Komplex terápiával, megfelelő életmóddal jól kezelhető.

Pajzsmirigy problémák:

A nők körében gyakrabban fordul elő. Lehet pajzsmirigy alulműködés vagy krónikus gyulladás miatt kialakuló működési  avar. Mivel a pajzsmirigy az anyagycsere főnöke, ezért számos egész szervezetet érintő tünetet produkálhat. Életmódbeli és étrendi változtatásokkal nagyon szép javulás érhető el.

Emésztőrendszeri problémák

Reflux:

Kortól és nemtől függetlenül szinte bárkit érinthet. Kellemetlen tüneteket okoz a savas visszaáramlás. Bizonyos ételek fogyasztása fokozza a panaszokat. Mielőtt gyógyszerekhez nyúlunk érdemes étrendünkön változtatni.

Gyulladásos bélbetegségek
(angol rövidítés: IBD)

Sajnos egyre több embert érintenek és az élet bármely szakaszában jelentkezhetnek. Ide tartozik a Crohn-betegség és a Colitis ulcerosa (fekélyes vastagbélgyulladás).

Irritábilis bél szindróma (IBS):

Az emésztőrendszer funkcionális zavara, mely a gyulladásos bélbetegségekhez hasonló tüneteket produkál. Bár kiváltó oka nem tisztázott, életmódbeli és étrendi változtatásokkal mérsékelhetjük, vagy akár teljes mértékben meg is szűntethetjük a panaszokat.

Családtervezés és várandósság:

Hogyan készüljünk a várandósságra és hogyan segíthetjük elő a fogantatást megfelelő életmóddal és étrenddel?
Hogyan változik az édesanya szükséglete a várandósság 9 hónapja alatt? Hogyan előzhetjük meg a terhességi, ún. gesztációs diabéteszt és mit tehetünk akkor, ha mégis kialakult?
Fordulj hozzám bizalommal, akár pároddal együtt és választ adok a kérdésekre!

Ételintoleranciák és allergiák:

Gyermek és felnőtt korban egyaránt előfordulhatnak, gyakoriságuk sajnos folyamatosan növekvő tendenciát mutat. Napjainkban fejlett diagnosztikai módszerek állnak rendelkezésünkre, hogy elkülönítsük őket egymástól, hiszen nem mindegy, hogy pl.: tejcukor érzékenységről= laktózintolerenciáról vagy tejfehérje allergiáról van szó. Szintén nem mindegy, hogy melyik glutén-függő betegségről van szó: glutén érzékenységről, búza vagy egyéb glutén tartalamú gabona okozta allergiáról vagy esetleg autoimmun hátterű cöliákiáról (régi nevén lisztérzékenység). Bármelyikről is legyen szó, leghatékonyabban étrendi változtatásokkal tehetünk ellenük.