fbpx

Dietetikai tanácsadás – Szolgáltatások

 1 alkalmas Dietetikai konzultációs csomag

Időtartama: 1,5 óra

Tartalma:
az anamnézis, vagyis a kórelőzmény felvétele,
állapotfelmérés,
orvosi diagnózis és labor leletek alapján összeállított étrendi tanácsok,
bevásárló lista és recept ötletek

1 ALKALMAS DIETETIKAI KONZULTÁCIÓS CSOMAG Ára: 32.000 Ft

Expressz dietetikai távkonzultáció

Milyen esetekben tudod igénybe venni?

Korábban már jártál nálam egyéni tanácsadáson és szeretnél célzottan néhány konkrét kérdést feltenni? Erre írásban (email) vagy akár szóban (telefon) is van lehetőséged. Ha elakadtál és nem tudod, hogy hogyan haladj tovább? Szeretnéd kideríteni mi áll problémáid hátterében, de nem tudod, hogyan indulj el és milyen vizsgálatokra érdemes elmenned?

Ilyen és ezekhez hasonló esetekben elegendő lehet egy rövid, de hatékony expressz konzultáció is.

Ára: 12.000 Ft (max. 30 percben megválaszolható email vagy telefon hívás esetén)

1 alkalmas páros Dietetikai konzultációs csomag

 

Ha pároddal, egyik családtagoddal vagy barátoddal/barátnőddel jönnétek

pl.: babatervezés vagy, közösen elkezdett életmódváltás kapcsán.

Tartalma:
Az anamnézis, vagyis a kórelőzmény felvétele,
állapotfelmérés,
orvosi diagnózis és labor leletek alapján összeállított étrendi tanácsok,
bevásárló lista és recept ötletek

Egyedi ajánlat szerint, kérlek érdeklődj emailben vagy telefonon!

Az árak forintban értendőek. A szolgáltatások alanyi adómentesek. A tanácsadások szervezettek, minden esetben telefonon vagy emailben előre egyeztetett időpontban történnek. 24 órán belüli lemondás esetén a konzultáció díjának 50 %-át számoljuk el. Az online vagy telefonos konzultációk ára átutalással előre fizetendő (Galló Nóra OTP Bank: 11773061-00029179), ezzel tudod biztosítani a helyed. Köszönöm szépen megértésed!

Tematikus előadásokat, rendezvényeken való szereplést, workshopokat, ételbemutatót, egészségnapon való részvételt is szívesen vállalok cégeknél vagy más külső helyszínen. Árajánlatot ezekben az esetekben egyénileg készítek, kérlek vedd fel velem a kapcsolatot az alábbi elérhetőségek egyikén.

+36 30 291 9130  I  GALLONORA.DIET@GMAIL.COM

Szakterületeim

Életmódváltás:

Csattanj ki az egészségtől! Legyél tele energiával és érezd jól magadat a bőrödben. Váltsunk egy egészségesebb életmódra és előzzük meg a betegségeket hosszútávon.

 

Súlyproblémák:

Sokféle módszert próbáltál, de egyik sem igazán működött? Előfordult, hogy sikerült fogyni, de utána még több kiló kúszott vissza? A plusz súly sajnos nem csak esztétikai probléma, hanem komoly egészségügyi kockázatot is jelent. Gyere el és segítek, hogy egyszer és mindenkorra leszámolj a felesleggel!

Anyagcsere és hormonális zavarok

Inzulinrezisztencia:

A szénhidrát-anyagcsere zavara, mellyel, ha nem foglalkozunk, akkor 2-es típusú cukorbetegség is kialakulhat belőle. Nőket és férfiakat egyaránt érinti, gyakran társul hozzá PCOS vagy pajzsmirigy problémák. Ha idejében felfedezzük, akkor elegendő lehet az életmód terápia.

 

2-es Típusú cukorbetegség:

Az egyik leggyakrabban előforduló anyagcsere betegség, mely Magyarországon több, mint 1 millió embert érint. A helytelen életmód és a túlsúly, illetve az elhízás kedvez a kialakulásának. Ha idejében felfedezésre kerül, akkor azonban jó esélyekkel elkerülhető az inzulin terápia, a betegség teljesen kordában tartható és így a szövődmények kialakulását is meg tudjuk előzni. Ha már fény derült cukorbetegségedre vagy szeretnéd megelőzni, keress bizalommal! 

PCOS:

Policisztás ovárium szindróma, mely minden 5. nő életét keseríti meg. Rendkívül változatos tünet-együttes, mely gyakran rendszertelen mensessel jár és nehezíti a teherbeesést is. Alapvetően nem a petefészek betegsége, hanem a felborult hormonháztartás következtében alakul ki. Komplex terápiával, megfelelő életmóddal jól kezelhető.

Pajzsmirigy problémák:

A nők körében gyakrabban fordul elő. Lehet pajzsmirigy alulműködés vagy krónikus gyulladás miatt kialakuló működési  avar. Mivel a pajzsmirigy az anyagycsere főnöke, ezért számos egész szervezetet érintő tünetet produkálhat. Életmódbeli és étrendi változtatásokkal nagyon szép javulás érhető el.

Emésztőrendszeri problémák

Reflux:

Kortól és nemtől függetlenül szinte bárkit érinthet. Kellemetlen tüneteket okoz a savas visszaáramlás. Bizonyos ételek fogyasztása fokozza a panaszokat. Mielőtt gyógyszerekhez nyúlunk érdemes étrendünkön változtatni.

Gyulladásos bélbetegségek
(angol rövidítés: IBD)

Sajnos egyre több embert érintenek és az élet bármely szakaszában jelentkezhetnek. Ide tartozik a Crohn-betegség és a Colitis ulcerosa (fekélyes vastagbélgyulladás).

Irritábilis bél szindróma (IBS):

Az emésztőrendszer funkcionális zavara, mely a gyulladásos bélbetegségekhez hasonló tüneteket produkál. Bár kiváltó oka nem tisztázott, életmódbeli és étrendi változtatásokkal mérsékelhetjük, vagy akár teljes mértékben meg is szűntethetjük a panaszokat.

Családtervezés és várandósság:

Hogyan készüljünk a várandósságra és hogyan segíthetjük elő a fogantatást megfelelő életmóddal és étrenddel?
Hogyan változik az édesanya szükséglete a várandósság 9 hónapja alatt? Hogyan előzhetjük meg a terhességi, ún. gesztációs diabéteszt és mit tehetünk akkor, ha mégis kialakult?
Fordulj hozzám bizalommal, akár pároddal együtt és választ adok a kérdésekre!

Ételintoleranciák és allergiák:

Gyermek és felnőtt korban egyaránt előfordulhatnak, gyakoriságuk sajnos folyamatosan növekvő tendenciát mutat. Napjainkban fejlett diagnosztikai módszerek állnak rendelkezésünkre, hogy elkülönítsük őket egymástól, hiszen nem mindegy, hogy pl.: tejcukor érzékenységről= laktózintolerenciáról vagy tejfehérje allergiáról van szó. Szintén nem mindegy, hogy melyik glutén-függő betegségről van szó: glutén érzékenységről, búza vagy egyéb glutén tartalamú gabona okozta allergiáról vagy esetleg autoimmun hátterű cöliákiáról (régi nevén lisztérzékenység). Bármelyikről is legyen szó, leghatékonyabban étrendi változtatásokkal tehetünk ellenük.