fbpx

Hozzávalók 2 adaghoz:

– 120 g hajdina
– 100 g pritaminpaprika
– 200 g paradicsom
– 10-12 db olíva bogyó
– 150 g vöröshagyma
– 300 g padlizsán
– 100 g sárgarépa
– 1 ek. olíva olaj
– Ízesítők: só, őrölt fehér bors, pirospaprika, bazsalikom

 

Elkészítés:

A hajdinát 2-szeres mennyiségű forró sós vízben megfőzzük. A padlizsánt apró kockákra vágjuk, sózzuk, majd serpenyőben megpároljuk az olíva olajon. Kis idő után hozzáadjuk a vékonyra szeletelt répát, a felkockázott paprikát, paradicsomot és az apróra vágott vöröshagymát is. Kevéske vízzel felöntjük, fűszerezzük, majd mikor összefőtt, összekeverjük a hajdinával és a karikára vágott zöld és/vagy fekete olíva bogyóval. Köretként és egytálételként egyaránt fogyaszthatjuk.