Hozzávalók 1 db kb. 500 grammos kenyérhez:
- 235 g Szafi Free csökkentett szénhidrát-tartalmú gluténmentes bagett/zsemle
lisztkeverék - 15 g chia mag
- 4 g só
- 20 g frissen facsart citromlé vagy almaecet
- 370 g langyos víz
Elkészítés:
Mérjük ki és gyúrjuk össze alaposan a hozzávalókat, hogy homogén masszát kapjunk, majd
hagyjuk kb. 5 percet pihenni. Formázzunk belőle tetszőleges alakú kenyeret és éles késsel
vágjuk be a tetejét. Olvasztott kókuszolajjal kenjük meg, majd sütőpapírral bélelt tepsin
előmelegített 200 fokos sütőben, hőlégkeveréses funkción süssük 50 percig. Sütés után
tegyük rácsra és hagyjuk kihűlni a kenyeret, ezután már szépen szeletelhető lesz. Zsírpapírba
vagy papír törlőkendőbe/szalvétába csomagolva tároljuk, így megakadályozhatjuk a
kiszáradást.