Hozzávalók 20 db-hoz:
- 2 db lenmagtojás
- 80 g mandulaliszt
- 40 g kókuszliszt
- 40 gramm eritrit
- 10 g glicin
- 2 púpos tk. tahini (vagyis szezámmagkrém)
- 20 ml extra szűz kókuszolaj
- 50 g 85%-os ét csoki
- 1 tk. szódabikarbóna
- 1 tk. vaníliaőrlemény
- 20-30 ml natúr mandula vagy kókusztej
- 1 nagy csipet só (nálam Himalája só) + a szóráshoz
Elkészítés:
Először a lenmagtojásokkal kezdjük, melyhez 2 ek. lenmaglisztet és 100 ml vizet használunk,
csak összekeverjük, majd pár percig állni hagyjuk, amíg zselés állagú nem lesz. Közben
kimérjük a száraz hozzávalókat és alaposan összekeverjük. Ezután adjuk hozzá a
lenmagtojást, a kókuszolajat, illetve a tahinit melyekkel összeállítjuk a masszát. A mandula
vagy kókusztejből csak annyit használjunk, hogy krémes, de még jól formázható maradjon a
keksz masszánk. A feldarabolt ét csokit a legvégén keverjük hozzá. A kekszeket enyhén vizes
kézzel formázzuk meg és sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük. Ne legyenek túl magasak,
tenyerünkkel vagy egy villa segítségével kissé le is nyomhatjuk a tetejüket. Közvetlenül sütés
előtt megszórjuk sóval, majd kb. 10 percre közepesen meleg előmelegített sütőben készre
sütjük. Ne süssük túl, mert könnyen kiszárad és elveszíti omlós-ragacsos állagát. Fém
dobozban vagy üvegben napokig tárolható, ha nem fogyna el azonnal. 😉 🙂