Hozzávalók 4 adaghoz:
– 200 g teljes őrlésű tészta, vagy gluténmentes köles / hajdina / csicseri tészta
– 1 fej vöröshagyma
– 250 ml (kókusz)tejszín
– 0,5 kg csirkemell filé
– 1 csomag natúr mirelit spenót (450g)
– 1 ek. kókuszzsír
– Ízesítők: só, őrölt fehér bors, 1-2 gerezd fokhagyma
Elkészítés:
Egy serpenyőben a felolvasztott kókuszzsíron megfuttatjuk a tisztított és apróra vágott vöröshagymát, majd hozzáadjuk a darabokra vagy csíkokra vágott csirkemell filét is és fehéredésig pároljuk. Mikor kezd pirulni (nem kell kiszáradni hagyni) rátesszük a felolvasztott spenótot. Fűszerezzük ízlés szerint sóval, őrölt fehér borssal és 1-2 gerezd zúzott fokhagymával. A kókusztejszínt a végén melegítjük hozzá. Ezzel párhuzamosan vizet teszünk fel egy lábosban és kifőzzük a választott tésztát. Ha elég nagy a serpenyő, amiben a parajos csirkét készítettük, akkor abban forgathatjuk össze a tésztát a feltéttel. Reszelt parmezánnal vagy érlelt kecskesajttal megszórva a legfinomabb.