fbpx

Hozzávalók 4 adaghoz:

120 g tápiókagyöngy
1 liter folyadék (nálam natúr kókusztej és víz fele-fele arányban)
1 db bio citrom héja + ízlés szerint citromlé
1 tk. vanília őrlemény
2 db barack (őszi vagy nektarin)
1 kis doboz áfonya

Elkészítés:

A tápiókagyöngyöt áztassuk be kb. 15 percre (ez idő alatt megduzzad és elkezd kissé
átlátszóvá válni), majd a többi folyadékot is adjuk hozzá és folyamatos kevergetés mellett kis
lángon/közepes fokozaton főzzük fel, egészen addig, amíg szépen be nem sűrűsödik. Közben
adjuk hozzá a vaníliát és a reszelt citromhéjat. Ha édesebbé szeretnénk tenni, akkor
tehetünk bele 1 ek. eritritet-steviát. A kész pudingot a barack darabkákkal rétegezve
poharakba halmozzuk, az áfonya majd díszítésképpen a legtetejére kerül. Tegyük néhány
órára hűtőbe, majd kanalazzuk bátran ebéd utáni desszertként vagy akár
tízóraira/uzsonnára. Más gyümölccsel is érdemes kipróbálni!