fbpx

Hozzávalók 1 db pitéhez (IKEA-s 32 cm-es piteforma):

Tészta:

  • 160 g Szafi free lángos lisztkeverék
  • 25 g szűretlen almaecet
  • 100 g langyos víz

Elkészítés:

A lisztet kimérjük egy tálba, hozzáadjuk az almaecetet és a langyos vizet, majd
kézzel jól összegyúrjuk. Pár percig állni hagyjuk, majd sütőpapíron ajánlott kinyújtani mivel
így egyszerűen áthelyezhető a piteformába. 180 fokon, hő-légkeveréses funkción süssük elő
5 percig.

Töltelék:

  • 3 db közepes cukkíni nagy lyukú sajtreszelőn lereszelve
  • 1,5 dl kókuszkrém (Cocomas vagy Aroy-D)
  • 15 g extra szűz kókuszzsír
  • 50 g póréhagyma (más hagymával is helyettesíthető, igény esetén elhagyható)
  • 1 nagyobb vagy 2 kisebb gerezd zúzott fokhagyma
  • Ízesítés: Himalája só, őrölt fehér bors és francia zöldfűszer keverék (van benne
    rozmaring, kakukkfű, borsikafű, majoránna, bazsalikom és oreganó)
  • 60-80 g (pl.: LIDL-ben kapható Milbona 175 napig érlelt) kecske sajt reszelve

Elkészítés:

A felolvasztott kókuszzsíron egy teflon vagy kerámia serpenyőben/wokban
először a póréhagymát pároljuk meg, majd hozzáadjuk a lereszelt cukkínit, a zúzott
fokhagymát és a fűszereket is. Fedő alatt néhány perc alatt elkészül, ekkor keverjük hozzá a
kókuszkrémet, mely helyett igény esetén hagyományos tejszínt, rizs-, vagy zabtejszínt is
használhatunk. A tölteléket az elősütött piteformába halmozzuk, és egy kanál segítségével
elegyengetjük. A tetejét megszórjuk a reszelt kecskesajttal és kb. 35 perc alatt készre sütjük.

Tipp: fogyasszuk friss zöldségekkel, salátával, így akár főételként is megállja helyét. Melegen
és hidegen is nagyon finom, könnyen elcsomagolható és szállítható tízórai/uzsonna is tud
lenni. További ajánlott töltelék variációk: spenótos-gombás, fetás-olivás-paradicsomos,
sonkás-gombás-gouda sajtos.