Hozzávalók 2 adaghoz:
- 1 db közepes cukkini lereszelve
- 60 g teljes kiőrlésű/gluténmentes zabpehely
- 2 db tojás (vegán étrendben kiváltható lenmagtojással)
- 1-2 gerezd zúzott fokhagyma (igény esetén elhagyható)
- ½ tk. szódabikarbóna
- 1 ek. kókuszzsír a sütéshez
- 40 g érlelt kecskesajt reszelve (elhagyható, vagy növényi sajttal is helyettesíthető)
- Ízesítés: sóval, őrölt fehér borssal, aprított friss petrezselyemzölddel és bazsalikommal
Elkészítés:
A cukkinit megmossuk, meghámozni nem szükséges, lereszeljük (nagy lyukú reszelőn) és besózzuk. Az egész tojásokat villával felverjük, majd hozzáadjuk az ízesítőket is. A zabpelyhet összekeverjük a szódabikarbónával, ezután pedig mindent alaposan összekeverünk, hogy homogén masszát kapjunk. Egy felmelegített kerámia vagy teflon serpenyőben felolvasztjuk a kókuszzsírt, a masszát elegyengetjük, hogy mindenhol egyforma vastagságú legyen. Néhány percig sütjük az egyik oldalát, látni fogjuk, ahogy kezd elválni a serpenyő oldalától, majd egy lapátkanál segítségével megfordítjuk és a másik oldalát is enyhén barnásra sütjük. Tálaláskor megszórjuk a reszelt kecskesajttal, ami szépen rá is fog olvadni a lepényünkre. Kínáljunk mellé sok friss zöldséget vagy akár savanyúságot! Jó étvágyat hozzá ☺