fbpx

Hozzávalók 2 adaghoz:

  • 1 db közepes cukkini lereszelve
  • 60 g teljes kiőrlésű/gluténmentes zabpehely
  • 2 db tojás (vegán étrendben kiváltható lenmagtojással)
  • 1-2 gerezd zúzott fokhagyma (igény esetén elhagyható)
  • ½ tk. szódabikarbóna
  • 1 ek. kókuszzsír a sütéshez
  • 40 g érlelt kecskesajt reszelve (elhagyható, vagy növényi sajttal is helyettesíthető)
  • Ízesítés: sóval, őrölt fehér borssal, aprított friss petrezselyemzölddel és bazsalikommal

Elkészítés:

A cukkinit megmossuk, meghámozni nem szükséges, lereszeljük (nagy lyukú reszelőn) és besózzuk. Az egész tojásokat villával felverjük, majd hozzáadjuk az ízesítőket is. A zabpelyhet összekeverjük a szódabikarbónával, ezután pedig mindent alaposan összekeverünk, hogy homogén masszát kapjunk. Egy felmelegített kerámia vagy teflon serpenyőben felolvasztjuk a kókuszzsírt, a masszát elegyengetjük, hogy mindenhol egyforma vastagságú legyen. Néhány percig sütjük az egyik oldalát, látni fogjuk, ahogy kezd elválni a serpenyő oldalától, majd egy lapátkanál segítségével megfordítjuk és a másik oldalát is enyhén barnásra sütjük. Tálaláskor megszórjuk a reszelt kecskesajttal, ami szépen rá is fog olvadni a lepényünkre. Kínáljunk mellé sok friss zöldséget vagy akár savanyúságot! Jó étvágyat hozzá ☺