fbpx

Hozzávalók 1 normál méretű tepsihez:

– 3 db nagyobb méretű érett banán
– 20 dkg (gluténmentes) zabpehely
– 2 ek. chia mag (len vagy szezámmagot is használhatunk)
– 4 ek. goji bogyó vagy aszalt vörös áfonya (más, lehetőleg cukrozatlan aszalt
gyümölccsel is kiváltható)
– 4 ek. kókuszreszelék

Elkészítés:

A meghámozott banánokat villával összetörjük, ebbe szórjuk bele a 20 dkg zabpelyhet. Jól összekeverjük, majd hozzáadjuk a chia magot vagy a lenmagot, valamint az aprított cukrozatlan aszalt gyümölcsöt. A masszát egy sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk kb. fél centi vastagon és közepesen meleg előmelegített sütőben (160 fok) 12-15 percig sütjük. Miután kissé kihűlt tetszőlegesen daraboljuk. Dobozban akár több napig is eláll. Az alapanyagokat tetszőlegesen variálhatjuk, használhatunk natúr kakaó port, kakaóbab töretet, olajos magvakat pl.: durvára vágott mandula, dió, vagy akár pisztácia.

 

Tipp:

Fogyaszthatjuk önmagában, de egy pohár zöldség-gyümölcs smoothieval vagy egy almával (bármilyen szezonális gyümölccsel) is nagyszerű párost alkot.