fbpx

Hozzávalók egy közepes méretű formához:

  • 3 db érett banán villával összetörve
  • 2 ek. kókuszolaj vagy 1 ek. kókuszolaj + 1 ek. valamilyen magvaj pl.: kesuvaj (én ezzel készítettem)
  • 4 ek. mandulaliszt, de a felét lehet más liszttel pl.: kókuszliszt helyettesíteni
  • 2 ek. nyers hántolt kendermag (opcionális, de ha nincs otthon, akkor használj + 1 ek. lisztet)
  • 1 tk. szódabikarbóna
  • Ízesítés: 1 nagy csipet só, vaníliaőrlemény, jó sok fahéj (nálam 2 tk. került bele), szükség esetén egy pici eritrit vagy glicin
  • Tetejére: 5-6 szem kesudió durvára vágva

Elkészítés:

Egy keverőtálban villával törjük pépessé a banánokat, majd adjuk hozzá először a kókuszolajat, az ízesítőket, a szódabikarbónát és végül a liszt(ek)et. Dolgozzuk jól össze és már kanalazhatjuk is a sütőpapírral bélelt formába. A tetejére szórjuk rá a durvára vágott kesudiót, majd előmelegített sütőben 180 fokon süssük készre kb. 20-25 perc alatt.
Tipp: a massza összeállításához használhatsz turmix gépet is, a tetejére pedig szórhatunk más olajos magvat, de díszíthetjük banán karikákkal is. 🙂