Hozzávalók egy közepes méretű formához:
- 3 db érett banán villával összetörve
- 2 ek. kókuszolaj vagy 1 ek. kókuszolaj + 1 ek. valamilyen magvaj pl.: kesuvaj (én ezzel készítettem)
- 4 ek. mandulaliszt, de a felét lehet más liszttel pl.: kókuszliszt helyettesíteni
- 2 ek. nyers hántolt kendermag (opcionális, de ha nincs otthon, akkor használj + 1 ek. lisztet)
- 1 tk. szódabikarbóna
- Ízesítés: 1 nagy csipet só, vaníliaőrlemény, jó sok fahéj (nálam 2 tk. került bele), szükség esetén egy pici eritrit vagy glicin
- Tetejére: 5-6 szem kesudió durvára vágva
Elkészítés:
Egy keverőtálban villával törjük pépessé a banánokat, majd adjuk hozzá először a kókuszolajat, az ízesítőket, a szódabikarbónát és végül a liszt(ek)et. Dolgozzuk jól össze és már kanalazhatjuk is a sütőpapírral bélelt formába. A tetejére szórjuk rá a durvára vágott kesudiót, majd előmelegített sütőben 180 fokon süssük készre kb. 20-25 perc alatt.
Tipp: a massza összeállításához használhatsz turmix gépet is, a tetejére pedig szórhatunk más olajos magvat, de díszíthetjük banán karikákkal is. 🙂