Vegán, glutén-, tej-, tojás-, és hozzáadott cukormentes
Hozzávalók kb. 30 db-hoz:
- 200 g hántolt köles
- 2-3 szál újhagyma
- 1 fej lilahagyma
- Ízesítők: Himalája só, őrölt fehér bors, füstölt édes fűszerpaprika
- Sütéshez: nem hidrogénezett kókuszzsír
Elkészítés:
A kimért kölest 2,5-szeres mennyiségű vízben főzzük meg (az sem baj, ha picit túlfőztük), majd a megmosott, tisztított hagymákat finomra vágva adjuk hozzá. Ízesítsük ízlés szerint sóval, borssal és füstölt édes paprikával. Ezután jól dolgozzuk össze a masszát, ne aggódjunk, tojás nélkül is szépen össze fog állni, majd egy evőkanál segítségével vagy akár alaposan megmosott kézzel formázzunk belőle tetszőleges méretű fasírtokat. Én a kisebbekre szavazok, mert így a nagyobb felület miatt jó ropogósra sülnek ☺ Egy wokban vagy tapadásmentes serpenyőben olvasszunk fel kókuszzsírt (nem kell, hogy ellepje a fasírtokat) és pár perc alatt süssük ropogósra mindkét oldalát.
Tipp: készítsünk hozzá zöldfűszeres mártogatóst natúr kókuszjoghurtból, melyhez adjunk egy csipet sót és a tetszőlegesen választott, lehetőleg friss, finomra vágott zöldfűszert. Nálam ezúttal medvehagyma és petrezselyem került bele, de a bazsalikomos verziót is érdemes kipróbálni 😉