Vegán, glutén-, tej-, tojás-, szója-, és hozzáadott cukormentes
Hozzávalók egy nagyobb adaghoz:
- 200 g hántolt köles
- 2-3 szál újhagyma
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 1 doboz natúr kókuszjoghurt
- Ízesítők: Himalája só, őrölt fehér bors, füstölt fűszerpaprika
Elkészítés
A kimért kölest 2,5-szeres mennyiségű vízben főzzük puhára (kb. 20 perc), majd hagyjuk kihűlni. Ezután a megmosott, tisztított hagymákat finomra vágva keverjük hozzá. Ízesítsük ízlés szerint sóval, pici őrölt borssal és füstölt vagy piros paprikával (akár fele-fele arányban). Adjuk hozzá a natúr kókuszjoghurtot is, majd dolgozzuk jól össze a masszát. Ha azt szeretnénk, hogy igazán krémes legyen a körözött, akkor turmixoljuk össze.
Tipp: készítsünk hozzá házi kovászolt (gluténmentes) kenyeret/bagettet vagy töltsük paprikába, paradicsomba, uborkába; esetleg mártogassuk sárgarépa, karalábé vagy szárzeller hasábokkal 🙂