fbpx

Vegán, glutén-, tej-, tojás-, szója-, és hozzáadott cukormentes

Hozzávalók egy nagyobb adaghoz:

  • 200 g hántolt köles
  • 2-3 szál újhagyma
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 1 doboz natúr kókuszjoghurt
  • Ízesítők: Himalája só, őrölt fehér bors, füstölt fűszerpaprika

Elkészítés

A kimért kölest 2,5-szeres mennyiségű vízben főzzük puhára (kb. 20 perc), majd hagyjuk kihűlni. Ezután a megmosott, tisztított hagymákat finomra vágva keverjük hozzá. Ízesítsük ízlés szerint sóval, pici őrölt borssal és füstölt vagy piros paprikával (akár fele-fele arányban). Adjuk hozzá a natúr kókuszjoghurtot is, majd dolgozzuk jól össze a masszát. Ha azt szeretnénk, hogy igazán krémes legyen a körözött, akkor turmixoljuk össze.

Tipp: készítsünk hozzá házi kovászolt (gluténmentes) kenyeret/bagettet vagy töltsük paprikába, paradicsomba, uborkába; esetleg mártogassuk sárgarépa, karalábé vagy szárzeller hasábokkal  🙂