Glutén-, tej-, tojásmentes, vegán, hozzáadott cukor nélkül
Hozzávalók 1 közepes méretű jénai vagy porcelán tálhoz:
- 600 g fagyasztott gyümölcs (nem szükséges kiolvasztani) – én 450 g meggyet és 150 g áfonyát használtam
- 100 g gluténmentes apró szemű zabpehely
- 15 g chia mag
- 30 g eritrit + 10 g glicin (ha nincs otthon glicin, kiválthatjuk eritrittel-steviával is)
- 40 g szeletelt mandula
- Ízesítők: őrölt fahéj, vanília őrlemény, egy csipet só
Elkészítés:
Először a fagyasztott gyümölcsöket halmozzuk a jénai tálba. Ezután keverjük jól össze a zabpelyhet a chia maggal, az édesítővel, valamint az ízesítőkkel, majd szórjuk a keveréket a gyümölcsre. A szeletelt mandula a tetejére kerüljön, így kissé meg tud majd pirulni és ropogós marad. Alufóliával fedjük le, majd előmelegített sütőben 180 fokon kb. 40-
45 perc alatt süssük készre.
Tipp: fogyasszuk natúr kókuszjoghurttal, másnapra pedig készítsük elő a következő adagot 🙂