fbpx

Glutén-, tej-, tojásmentes, vegán, hozzáadott cukor nélkül

Hozzávalók 1 közepes méretű jénai vagy porcelán tálhoz:

  • 600 g fagyasztott gyümölcs (nem szükséges kiolvasztani) – én 450 g meggyet és 150 g áfonyát használtam
  • 100 g gluténmentes apró szemű zabpehely
  • 15 g chia mag
  • 30 g eritrit + 10 g glicin (ha nincs otthon glicin, kiválthatjuk eritrittel-steviával is)
  • 40 g szeletelt mandula
  • Ízesítők: őrölt fahéj, vanília őrlemény, egy csipet só

Elkészítés:

Először a fagyasztott gyümölcsöket halmozzuk a jénai tálba. Ezután keverjük jól össze a zabpelyhet a chia maggal, az édesítővel, valamint az ízesítőkkel, majd szórjuk a keveréket a gyümölcsre. A szeletelt mandula a tetejére kerüljön, így kissé meg tud majd pirulni és ropogós marad. Alufóliával fedjük le, majd előmelegített sütőben 180 fokon kb. 40-
45 perc alatt süssük készre.

Tipp: fogyasszuk natúr kókuszjoghurttal, másnapra pedig készítsük elő a következő adagot 🙂